"This could turn Hare Krishna into a badbwoy" (Human Traffic)

Posted by on 2010 m. sausio 18 d., pirmadienis

Šiandien man bloga diena. O Bet Tačiau su keliom prošvaistėm. Pvz.: Alus+Olios kompanija+stumble+filmų traileriai+ "K: Davai veikiam nežinau ką . O: Davai! (happy)" Gera, kai pasakai nesamonę, o kitas žmogus į ja dar taip vaikiškai nerūpestingai sureaguoja. Čia buvo part 1 a la nuo dušios. :D
Dabar part 2
atradau seną Underworld gabalą

Beje, kalbant apie Trainspotting, turiu knygą, turiu filmą jau nežinia kiek laiko, bet niekaip neprisiverčiu pažiūrėt, nors ir labai noriu. Kažkaip pastebėjau, kad mane traukia drug related medžiaga tiek knygose, tiek filmuose. Ne, tai niekaip nesusiję nei su mano pomėgiais nei dar su kažkuo (kas žalia ir auga ne narkotikas, OK?) tiesiog įdomu man. Kaip visą ta dalyką mato kūrėjai ir kiek tai yra susiję su tuo kas yra iš tiesų. Vienu įdomesniu tokio pobūdžio darbu, man pasirodė neseniai perskaityta knyga : "Brave new world" by Aldous Huxley . Vien ko verta autoriaus biografija. Turėjo pažįstamą profesorių, kuris Aldous'ui pasiūlė meskalino, šiaip, pažiūrėt kas bus. (geras pažįstamas, ne?) Po to sekė ir kiti eksperimentai su LSD ir dar who knows what , autorius užsigliūčinadvo ir taip gimdavo knygos. Taigi apie knygą, plot trumpai: utopinė visuomenė, be skausmo, be meilės, visada patenkinti visada laimingi, seksas kur nori ir su kuo nori, kuo daugiau partnerių tuo daugiau, vaikai atsiranda mėgintuvėliuose, kalbėti apie natūralų gimdymą nepadoru, Šekspyras - uždrausta knyga, istorija - nereikalingas mokslas ir t.t. . Jei kažkam susišviečia, kad toks pasaulis turi trūkumų- imi gramą "somos" (mūsų narkotikų atitikmuo) ir "pavojingų visuomenei" minčių kaip nebūta. Tačiau kažkur dar liko "laukinė", atskirta nuo "normalaus" pasaulio, vieta, kur gyvena paprasti žmonės, kur motinos gimdo ir auklėja vaikus, kur paleistuvaujanti moteris laikoma kekše, kur vertina jausmus, svarbią vietą užima tikėjimas, etc. O daugiau nepasakosiu - einat skaityt :D truputį info čia : http://www.spauda.lt/menas/huxley.htm
Grįžtu prie drug related filmų: Acid House ( pagal Trainspotting knygos autoriaus Irvine Welsh kūrinį ) - visiška šyza, kelios skirtingos istorijos, visas sieja narkotikų tema: vaikinas musės kūne, vyras taip pa'trip'inęs, kad apsikeitė sielomis su naujagimiu (...) Filmas nėra kažkokia pamokanti pasakėlė a la "nevartokit vaikai ratų, nes numirosit iškart", o persunktas šyzovu, vietomis net juodu humoru pasakojimas, apie iškreiptą nuo chemijos realybę. Šlykštokas kai kur, bet verta pažiūrėt. Bent jau tam, kad susidarytumėt savo nuomonę. Apie Requiem for a dream net nerašysiu, nes manau, jau daug kam girdėta bei matyta, o jei ne, tai vietoj manęs jus apšvies google.
Dar paminėsiu Human Traffic - reivas, drug'sai, ir having fun 24/7. Toks bukokas, bet patiko, jau vien dėl to, kad ten drum and bass groja :DDDD I'm a music addict (blush) ir dar ta maikė vinylų pardavėjo "junglist movement" ir šiaip jis pats, ržunimagu, įdėsiu sceną vieną čia:


Kažkaip dabar žiūriu, kad mirga post'as nuorodomis, paryškintu tekstu ir kursyvu, bet viliuosi, kad tai nesutrukdys perskaityti mano rašliavas iki galo.
See u, ir nenarkokit vartotikų. ;*

Leave a Reply